Početna BiH Zabranu kretanja za 24 časa u RS prekršilo 75 osoba

Zabranu kretanja za 24 časa u RS prekršilo 75 osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa sankcionisano 75 građana koji nisu poštovala policijski čas i zabranu kretanja za lica od 65 i više godina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je ijedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Službenici Policijske stanice Banjaluka Centar su u 1.30 časova na Bulevaru Živojina Mišića uočili lice čiji su inicijali Đ.Z. iz ovog grada kojem je određena kućna izolacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se tužilac izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstevnim propisima za vrijeme epidemije, ovo lice je sprovedeno u Centar za izolaciju u Rakovačke bare, navode iz MUP-a Srpske.

Tri lica su u protekla 24 časa prekšajno sankionisana zbog nepoštovanja mjera izolacije.

U Striježevici u Doboju juče je u 14.00 časova zatečeno lice čiji su inicijali S.D. da ne poštuje mjere izolacije, te mu je izdat prekršajni nalog.

U banjalučkoj Ulici Vojvode Uroša Drenovića u 23.15 časova zatečeno je lice čiji su inicijali D.Đ. koje nije poštovalo mjeru izolacije, nakon čega je sprovedeno u karantin na Rakovačke bare, te mu je uručen prekršajni nalog.

Slobode je lišeno lice čiji su inicijali R.A. iz Oštre Luke koje je zatečeno u tuđem stanu U Ulici srpskih velikana u Prijedoru, a ima rješenje o kućnoj izolaciji u Oštroj Luci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske apelovalo je da građani poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja bolesti.

Iz MUP-a su podsjetili da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima MUP Srpske izda dozvolu za kretanje.

Poslodavci obrazac potvrde mogu preuzeti na portalu www.vladars.net i www.mup.vladaras.net, dok MUP Srpske izdaje dozvolu za kretanje licima koja nemaju poslodavca, a obrate se nadležnoj policijskoj stanici iskazujući potrebu za nesmetanim kretanjem.

ASHA prodaja vozila