Početna Vijesti Zabranu kretanja prekršilo 155 građana

Zabranu kretanja prekršilo 155 građana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranu kretanja u Republici Srpskoj u protekla 24 časa prekršilo je 155 građana, a evidentirana su i četiri prekršaja zbog okupljanja više od tri osobe na javnom mjestu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Kršenje zabrane kretanja odnosilo se na zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije za lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i na kršenje policijskog časa u periodu od 12.00 do 5.00 časova.

Zabrane su izuzeta su lica kojima je poslodavac izdao potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima je MUP izdao dozvolu za kretanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici evidentirali su i šest prekršaja u vezi sa zabranom kretanja van mjesta mjesta boravišta.

Iz MUP-a su naveli da je sankcionisano i 80 lica zbog nepoštovanja Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, odnosno nekorištenja lične zaštitne opreme na javnim površinama.

Iz MUP-a su napomenuli da će u Republici Srpskoj danas od 12.00 časova ponovo biti na snazi zabrana kretanja koja će trajati do sutra u 5.00 časova.

MUP je apelovao da građani poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

ASHA prodaja vozila