Početna Region Za ulazak u Austriju građanima BiH neće biti dovoljan ni negativan test

Za ulazak u Austriju građanima BiH neće biti dovoljan ni negativan test

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ulazak u Austriju državljani Bosne i Hercegovine da bi izbjegli karantin trebaju imati negativan test na korona virus, ali postoje slučajevi kad ni on nije dovoljan.

Kako prenosi portal Heute razlog za ovu odluku se neće dopasti brojnim putnicima, a posebno onima koji putuju autobusima, gdje je jako teško poštovati higijenske mjere.

Kako navode mediji nije isključeno da se putnici i pored negativnog testa zaraze tokom dugog putovanja u uskom i zatvorenom prostoru. Takve putnike austrijske vlasti mogu staviti u karantin, potvrdili su u graničnoj policija Nickelsdorf, a ovo se može odnositi i na neke putnike u privatnim automobilima, piše Klix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog širenja korona virusa austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je svoje građane da sva nepotrebna putovanja, posebno putovanja na odmor odgovde.

Iako se još uvijek može putovati u Sloveniju i Hrvatsku bez većih ograničenja, vlada je objavila upozorenje najvišeg nivoa sigurnosti za putovanje u sve zemlje zapadnog Balkana i to: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnou Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju.

ASHA prodaja vozila