Početna Prijedorski region ZA STUDENTSKE I UČENIČKE STIPENDIJE OBEZBIJEĐENO OKO 550.000 KM

ZA STUDENTSKE I UČENIČKE STIPENDIJE OBEZBIJEĐENO OKO 550.000 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru su danas potpisani ugovori sa korisnicima učeničkih i studentskih stipendija. Za ovu namjenu u gradskom budžetu obezbijeđeno je oko 550.000 KM.

Studenti će na mjesečnom nivou dobijati 120 KM, a učenici 70 KM. Kažu da im to mnogo znači.

– Studiram Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu. Druga sam godina. Zahvaljujem se Gradu Prijedoru na stipendiji. Drago mi je što su stipendije odobrene za sve studente, koji su podnijeli zahtijev, jer to je od velikog značaja za sve nas – istakao je Marko Stojaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Idem u Mašinsku školu. Zahvaljujem se za stipendiju i mislim da će mi dobro doći – dodao je Senad Mikanović.

Novina u odnosu na prethodne godine je to što su ovaj put stipendiju dobili svi studenti koji su se prijavili na konkurs.

– Ove godine stipendiramo 120 studenata više nego prošle godine, što je veoma značajno. Gradska uprava je opredijeljena da idemo u tom pravcu da svim našim studentima pomognemo onoliko koliko smo u mogućnosti. Žao mi je što nije bilo više prijavljenih studenata, jer bi i za njih obezbijedili stipendije – rekao je gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović.

Grad Prijedor ove godine stipendira 377 učenika i studenata. Nadležni kažu da će, ukoliko to bude moguće, povećati iznos za stipendiranje učenika i studenata.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila