Početna Prijedorski region Za sedam dana u saobraćajnim nezgodama dva lica smrtno stradala

Za sedam dana u saobraćajnim nezgodama dva lica smrtno stradala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava Prijedor povodom novogodišnjih i božićnih praznika na operativnom području realizuje više akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i  kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i lijekova. U vremenskom periodu od 04.01. do 12.01.2020. godine, vrši se kontrola učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja propisane brzine kretanja pomoću radarskog sistema „“Gatso“ tzv.“presretač“ a do sada su direktnom kontrolom sankcionisana 52 vozača.

Na području ove Uprave od 04.12.2019. do 14.01.2020. godine, vrši se kontrola učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine pomoću „Dual“ radarskog sistema odnosno bez zaustavljanja od strane policijskih službenika.

Takođe u vremenskom periodu od 01.01. do 05.01.2020. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i lijekova. Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, 57 vozača isključeno je iz saobraćaja dok je  prema šest vozača primjenjena mjera zadržavanja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova. Izrečene su 22 zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 28 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Policijske uprave u periodu od 01.01. do 08.01.2020. godine i pored provođenja planskih pojačanih mjera i aktivnosti evidentirane su ukupno 24 saobraćajne nezgode u kojima su dva lica smrtno stradala.

Policijska uprava Prijedor nastaviće sa provođenjem planskih aktivnosti u cilju stabilizacije stanja bezbjednosti saobraćaja te apelujemo na sve učesnike da poštuju saobraćajna pravila i propise, vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

ASHA prodaja vozila