Početna BiH Za primjer: Osnovci pronašli torbu sa novcem pa odnijeli u policiju

Za primjer: Osnovci pronašli torbu sa novcem pa odnijeli u policiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gest trojice osnovaca iz Gradiške, Noe Goluba, Filipa Piljka i Janka Ćuluma, koji su na parkingu pronašli, a potom predali u policijsku stanicu torbu s novcem i dokumentima, snažno je odjeknuo u njihovom naselju i školi.

Kreditne kartice, 200 KM u gotovini, lične dokumente, trojica učenika osmog razreda Osnovne škole “Danilo Borković” iz gradiškog naselja Senjak pronašla su na parkingu pored bazena.

– Vraćali smo se iz škole, razgovarali. Došli smo na parking gdje postoji koš da se dogovorimo za popodnevnu košarku. Filip je pored rasvjetnog stuba prvi vidio torbu. Kada smo se približili, on ju je šutnuo. Smatrali smo da je prazna i odbačena ali je iz nje ispala koverta s novcem – ispičao je Noa Golub na mjestu gdje se to dogodilo.

U vrijeme našeg razgovora, Filip i Janko nisu bili kod kuće. Noa je opisao reakciju njih trojice nakon što su shvatili da je torba izgubljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve smo spremili u torbu, kao što je bilo. Dogovorili smo se da odmah odemo u policijsku stanicu i da predamo sve što smo pronašli na parkingu. Filip je pozvao mamu da nas odveze, da sve prijavimo. U policijskoj upravi radi i moja mama Dragana, koju sam obavijestio da smo pronašli izgubljene stvari – kaže Noa Golub.

U njihovoj školi i Tolstojevoj ulici, gdje stanuju, vijest o pronalasku torbe sa novcem, bankovnim karticama i njihovom gestu, brzo se proširila.

– Svi nam čestitaju i kažu da smo pravilno postupili. Kod kuće i u školi nama su uvijek govorili da izgubljeno treba da se vrati vlasniku, jer je to znak lijepog vaspitanja – obrazložio je Golub svoj i postupak dvojice školskih drugova.

U Policijskoj upravi Gradiška, potvrđeno je da su tri dječaka početkom novembra, na parkingu u naselju Senjak, pronašla izgubljenu torbu sa nešto više od 200 KM, karticama i dokumentima te ih predali, o čemu je sačinjena službena bilješka. Policija je na osnovu dokumenata pronašla vlasnika. To je 26-godišnji Leon Bijelić iz Banjaluke, inače rođen u Zagrebu. Njemu su vraćene pronađene stvari.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila