Početna Prijedorski region Za preuzimanje „Hotela Prijedor“ obezbijeđeno 250.000 KM

Za preuzimanje „Hotela Prijedor“ obezbijeđeno 250.000 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Stjepanović iz Banjaluke, sa svojom firmom „Trgopromex“ iz Mrkonjić Grada, namjerava da potpuno preuzme „Hotel Prijedor“ i manjinskim akcionarima nudi skoro 250.000 KM za otkup akcija.

Stjepanović je objavio javnu ponudu za preuzimanje „Hotela Prijedor“ i akcionarima je spreman da za svaku akciju plati cijenu od 0,37 KM. Prosječna ponderisana cijena akcija na berzi u posljednjih šest mjeseci iznosi 0,3693 KM.

Osnovni kapital „Hotela Prijedor“ iznosi 2.500.423 KM, a Stjepanović je vlasnik 53,1 odsto. Prilikom preuzimanja on zajednički djeluje sa svojom firmom „Trgopromex“ iz Mrkonjić Grada koja se bavi trgovinom, proizvodnjom i uslugama, uvozom i izvozom. Ta firma vlasnik je 20 odsto akcija „Hotela Prijedor“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stjepanović se obavezuje da će platiti sve deponovane akcije u roku od deset dana od dana isteka roka važenja ponude, a sredstva od 248.055 KM potrebna za to obezbjeđena su na računu Nove banke.

„Ciljevi i namjere u vezi sa hotelom su usmjereni na unapređenje poslovanja, kao i rast i razvoj.  Ponudilac ima za cilj da svojim aktivnim učešćem doprinese realizaciji postojećih poslovnih planova, te daljem razvoju, unapređenju i modernizaciji poslovanja. Ponudilac ne planira promjenu mjesta obavljanja djelatnosti, dok će broj zaposlenih biti u skladu sa budućim potrebama hotela“, naveo je Stjepanović u ponudi.

„Trgopromex“ proizvodi PVC stolariju. Bavi se i građevinskim radovima. „Trgopromex“ je vlasnik „Alumine“ iz Mrkonjić Grada, navedeno je u poslovnom registru Privredne komore RS.

U finasijskim izvještajima vidljivo je uspješno poslovanje firme „Trgopromex“ koja je prošle godine bilježila dobit od preko 300.000 KM.

„Hotel Prijedor“ nalazi se u centru tog grada, na rijeci Sani. Posljednjih godina stabilno posluje. Prošle godine zapošljavali su oko 26 radnika i imali prihod od oko 1,4 miliona KM. Dobit im je iznosila oko 335.000 KM.

Po svojoj veličini svrstava se u red najvećih hotelsko-ugostiteljskih kapaciteta u Republici Srpskoj. Hotel raspolaže sa 111 soba.

capital.ba

 

ASHA prodaja vozila