Početna Vijesti Za pet dana akcije vozačima izrečeno 170 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom

Za pet dana akcije vozačima izrečeno 170 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprav a Prijedor u periodu od 22 . 05 . do 26 .05.201 9 . godine , realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i sankcionisanje vozača koji učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

Tokom akcije ukupno su kontrolisano 1091 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za njih 655 ili 60,04%. Od ukupnog broja sankcionisanih, zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano je 413 vozača.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja od 21 do 30 km/h sankcionisana su 72 vozača i 27 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja preko 30 km/h . Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, pored novčane kazne, vozačima je izrečeno i ukupno 198 kaznenih bodova, te 126 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, zbog prekršaja učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisana su 54 vozača koja su isključena iz saobraćaja, od kojih je 14 zadržano lišenjem slobode, i to 13 vozača zbog utvrđene alkoholisanosti iznad 1,5g/kg, a jedan vozač zbog odbijanja alkotestiranja. Zbog upravljanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, pored novčane kazne vozačima su izrečena i ukupno 84 kaznena boda, te 44 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

Broj sankcionisanih učesnika u saobraćaju za druge prekršaje koji nisu bili akcenat akcije iznosi 188.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Prijedor24.com

ASHA prodaja vozila