Početna Prijedorski region Za dva dana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano 56 vozača

Za dva dana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano 56 vozača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Policijske uprave Prijedor dana 28/29.02. i 29.02./01.03.2020. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, 56 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg prema deset vozača primjenjena je mjera zadržavanja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova. Ovom prilikom zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola koncentracije preko 1,5 g/kg sankcionisan je jedan pješak koji je takođe zadržan lišenjem slobode. Zbog upravljanja vozilom pod dejastvom alkohola izrečena je 31 zaštitna mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 40 mjeseci.

Na području ove Uprave, tokom mjeseca januara i februara tekuće godine, evidentirane su četiri sabraćajne nezgode u kojima su smrtno stradala četiri lica i to tri lica na području grada Prijedora i jedno lice na području opštine Novi Grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu, da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola odnosno da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

      

ASHA prodaja vozila