Početna Prijedorski region ZA AUTOPREVOZNIKE JOŠ UVIJEK NEMA POSLA

ZA AUTOPREVOZNIKE JOŠ UVIJEK NEMA POSLA

Zbog pandemije koronavirusa, već duže vrijeme obustavljen je putnički prevoz unutar zemlje, ali i van njenih granica. Zbog toga autoprevoznici trpe ogromne ekonomske štete koje prijete da ugase brojne firme na području Unsko sanskog kantona.

Za vlasnike autoprevozničkih preduzeća, vozila koja stoje sedmicama na parkingu i ne obavljaju djelatnost za koju su namjenjena, najgora su noćna mora.

Prema riječima Ismeta Saleševića, vlasnika autoprevozničke firme i auto škole, te predsjednika Udruženja „Bus“, koje okuplja autoprevoznike s područja Unsko sanskog kantona, ekonomske štete nastale zbog obustavljanja i neobavljanja prevozničkih usluga su ogromne i biće ih teško sanirati bez pomoći države.

Najavljena pomoć federalnih i kantonalnih vlasti, kada se radi o subvencioniranju ličnih dohodaka zaposlenicima u privrednim subjektima koji, zbog stanja pridrodne nesreće ne rade nikako ili rade sa značajno smanjenim kapacitetima, je samo kap u moru, ističe Salešević.

Autoprevoznici se nadaju kako će im postepeno ukidanje restriktivnih mjera omogućiti obavljanje osnovne djelatnosti kako bi bar, koliko toliko, sanirali ogromne ekonomske štete koje trpe.

ASHA prodaja vozila