Početna BiH Za 24 sata izdato više od 2.000 rješenja za izolaciju

Za 24 sata izdato više od 2.000 rješenja za izolaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Inspektori Inspektorata Republike Srpskeizdali su prvog dana dvadesetčetvoročasovnog nadzora na graničnim prelazima, licima koja su doputovala u BiH 2.100 rješenja o stavljanju u izolaciju u trajanju od 14 dana, rečeno je Srni u Inspektoratu Srpske.

S ciljem preduzimanja mjera na suzbijanju širenja virusa korona na području Republike Srpske i BiH, republički inspektori od juče sprovode cjelodnevni inspekcijski nadzor ulaska putnika iz inostranstva na 19 graničnih prelaza.

Najveći broj putnika ušao je preko graničnih prelaza Gradiška, Brod, Rača, Karakaj, Šepak i Vardište u poslijepodnevnim časovima.

U narednih nekoliko dana očekuje se povećan intenzitet putnika zbog povratka državljana BiH koji su na privremenom radu u drugim zemljama, imajući u vidu da je u većini zemalja rad obustavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe, očekuje se i povećan broj studenata koji se vraćaju iz inostranstva jer je i u zemljama okruženja nastava obustavljena.

Veliki broj putnika ima prebivalište ili boravište na području Federacije BiH, te je u toku izdvajanje podataka o njima radi upućivanja svih potrebnih informacija Federalnoj upravi za inspekcijske poslove s ciljem praćenja kretanja putnika.

Podaci o putnicima koji imaju prebivalište na području Republike Srpske biće dostavljeni nadležnim domovima zdravlja prema mjestu prebivališta radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Ovim rješenjima obuhvaćeni su i vozači vozila u međunarodnom transportu, s tim što se za ova lica period izolacije odnosi na trajanje boravka u BiH koje vozač navede.

Trajanje boravka u BiH podrazumijeva period od ulaska u zemlju do odlaska na sljedeći prevoz.

Vozač koji nije državljanin BiH dužan je da izolaciju provede u vozilu, dok je državljanin BiH dužan da izolaciju provede na adresi prebivališta.

Putnik kojem je izdato rješenje o stavljanju u izolaciju od 14 dana obavezan je da se odmah, a najkasnije u roku od 12 časova od dana prijema rješenja, javi telefonom nadležnoj zdravstvenoj ustanovi u mjestu prebivališta/boravišta u BiH/ radi praćenja eventualne pojave simptoma zarazne bolesti izazvane virusom korona.

Srna

ASHA prodaja vozila