Početna Sport Xhaka i Shaqiri se izvinili zbog dvoglavog orla

Xhaka i Shaqiri se izvinili zbog dvoglavog orla

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švajcarski fudbaleri kosovskog porijekla Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri i Stephan Lichtsteiner izvinili su se zbog svoje proslave na utakmici sa Srbijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvinjenje njih trojice dolazi više od dva mjeseca pošto su trijumf nad ‘Orlovima’ rezultatom 2:1 proslavili pokazujući dvoglavog orla. Xhaka i Shaqiri su, inače, porijeklom sa Kosova, na šta su aludirali svojom proslavom, a pridružio im se Lichtsteiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo izvinjenje došlo je poslije okupljanja reprezentacije Švajcarske pred okršaje u Ligi nacija. Trojica fudbalera pridružili su se selektoru Vladimiru Petkoviću na konferenciji za medije, na kojoj su se osvrnuli na sve što se desilo na Mundijalu.

“Bilo bi glupo da to ponovimo. To se nikada neće desiti”, rekao je Xhaka.

Shaqiri je istakao da se izvinjava svima koje je pogodila njegova proslava, a sličan slučaj je bio i sa Lichtsteinerom, inače kapitenom Švajcarske.

“Izvinjavam se. Nisam želio da ikome stanem na žulj”, naglasio je Lichtsteiner.

Xhaka i Shaqiri su bili strijelci u trijumfu Švajcarske u drugom kolu Svjetskog prvenstva i njih dvojica su kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka. Lichtsteinerova kazna je bila upola manja, a sva trojica su upozoreni da će biti oštrije sankcionisani ako proslavu budu ponavljali.

cera - Xhaka i Shaqiri se izvinili zbog dvoglavog orla