Početna BiH “Wizz Air” uspostavlja sedam novih linija iz Sarajeva

“Wizz Air” uspostavlja sedam novih linija iz Sarajeva

Najavljeno je i pojačanje frekvencije postojećih letova ove aviokompanije prema sljedećim destinacijama: Kopenhagen, Dortmund, Gothenburg Landvetter, Stockholm Skavsta i Memmingen/Munich West.

“Wizz Air”, najbrže rastuća evropska kompanija, danas je najavila dodavanje drugog aviona u svoju bazu u Sarajevu. Novi Airbus A320 pridružit će se u decembru 2021. godine floti, što će omogućiti početak letenja na sedam novih ruta iz Sarajeva prema Frankfurtu, Kelnu, Hamburgu (Njemačka), Veneciji (Italija), Billundu (Danska), Malmou (Švedska) i Oslu (Norveška).

Najavljeno je i pojačanje frekvencije postojećih letova ove aviokompanije prema sljedećim destinacijama: Kopenhagen, Dortmund, Gothenburg Landvetter, Stockholm Skavsta i Memmingen/Munich West. Nove karte mogu se rezervisati na Wizzair.com ili putem WIZZ mobilne aplikacije po cijenama već od 19,99 eura/38,99 KM.

“Wizz Air” je iz Bosne i Hercegovine počeo letjeti u maju 2013. godine i dosad je prevezao 1,5 miliona putnika. Današnjom najavom do zime će imati flotu od dva moderna, najsavremenija mlada aviona u svojoj bazi u Sarajevu. “Wizz Air” ostaje posvećen BiH, a svojim putnicima nudi odlične usluge u kombinaciji s niskim cijenama. Novi kapaciteti osigurat će više od 334.000 sjedišta godišnje i dodatno doprinijeti lokalnom tržištu i stvaranju više od 30 direktnih novih radnih mjesta u “Wizz Airu”. Zajedno sa sedam novih usluga, “Wizz Air” sada iz Sarajeva nudi 18 linija za 10 zemalja.

Buka

ASHA prodaja vozila