Početna Politika Vukanović: Nešić je trojanski konj u opoziciji

Vukanović: Nešić je trojanski konj u opoziciji

Odnosi u opoziciji Republike Srpske dodatno se komplikuju nakon posljednje sjednice NSRS kada je jedino DNS stao uz stranku Milorada Dodika.

“Nenad Nešić je trojanski konj u opoziciji, nije to cijeli DNS”, kaže za N1 narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Jedan od poštenih i iskrenih opozicionara u DNS je, navodi Vukanović i bivši ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić, a dodaje “ima ih još”.

“Nešić, a ima ih još, potpuno se razotkrio, potvrdio ono na šta ja mjesecima upozoravam, na Posebnoj NSRS kada su, po nagovoru i pod pritiskom Nenada Nešića poslanici DNS glasali zajedno sa SNSD, time pokazali svoje pravo lice.

Nijedan iskreni opozicionar to sebi ne bi dozolio. Podsjetiću da je tužilaštvo obustavilo istragu protiv Nenada Nešića zbog zloupotrebe od 17 miliona KM, a znamo da čim je Nenad Nešić bio smjenjen sa funkcije napisana je krivična prijava koja je služila za njegovo disciplinovanje. Očito da je iza kulisa Nešić postigao dogovor sa Dodikom da u pogodnom trenutku izminira opoziciju. Prava je sreća, pa je sada Nešić pokazao pravo lice, godinu dana pred izbore. Da je nastavio da glumi opozicionara do proljeća, mogao bi napraviti veću štetu, kada bi se donosili kandidati, ucjenjivao bi opoziciju , tražio za neku poziciju”.

Vukanović ističe da ga ne bi čudilo i kada bi Nešić u momentu kandidatura isturio svoje ljude kako bi oslabio opozicioni blok i kandidate za inokosne funkcije.

“Nešiću nikada nisam vjerovao. Sada sam postavio da ja i on nikada ne možemo biti zajedno bilo gdje . Na gospodinu Šaroviću i Borenoviću , ljudima u SDS i PDP je da odluče da li je važniji za opoziciju Nenad Nešić ili moja lista. Ja neću praviti pakt s đavolom”.

Navodi da je Nešić bio teg opoziciji, što se vidjelo i na protestima u oktobru u Banjaluci, kada je izviždan na Trgu Krajine. “Njegov odlazak iz opozicije je ozdravljenje, katarza za opoziciju. Pojačava nam dodatno šanse za pobjedu protiv Milorada Dodika, jer narod vjeruje da ćemo mi napraviti istinske i korjenite promjene”.

Izlaz iz krize vjeruje Vukanović je smjena Nenada Nešića sa čela DNS:

“Jer U DNS ima kvalitetnih ljudi sa kojima se može sarađivati. Ako se ne dogodi ta smjena doće do turbulencija u DNS. Zdravi dio će vjerujem ostati sa opozicijom, a da će ova klijentelistička elita poći sa MiIoradom Dodikom” zaključuje Vukanović, koji ostaje pri stavu da će na izbore samostalno sa svojom listom Za pravdu i red.

N1