Početna Politika Vukanović nakon sastanka u OHR-u: Nema legitimnih izbora u BiH bez skenera...

Vukanović nakon sastanka u OHR-u: Nema legitimnih izbora u BiH bez skenera i štampača

Predstavnici OHR-a su izrazili razumijevanje i čak prihvatili kritike i sugestije, te prenijeli poruku Kristijana Šmita, koji je otputovao u Njemačku, da želi razgovorati sa mnom i doći u Trebinje, kazao je

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović danas je prvi put posjetio sjedište OHR-a i razgovarao sa predstavnicima te institucije, a nakon toga je na svom blogu dao osvrt na taj sastanak.

– Danas sam prvi put posjetio sjedište OHR-a i razgovarao sa šefovima Odsjeka za pravna i politička pitanja Kancelarije visokog predstavnika u BiH. Gotovo sat vremena razgovarali smo vrlo otvoreno, a skrenuo sam pažnju na nekorektno ponašanje međunarodne zajednice, miješanje u unutrašnje stvari i izbore, prije svega krajnje nekorektno ponašanje Hrvatske i Mađarske, članica Evropske Unije – poručio je Vukanović.

Dodao je da međunarodna zajednica mora snositi odgovornost za postupke i stanje u BiH.

– Istakao sam da nema legitimnih izbora u BiH bez skenera i štampača, te naglasio da se moraju prebrojati svi glasovi i vrećama iz RS, posebno nivo Narodne skupštine RS, i da se svi krivci za izbornu krađu moraju sankcionisati. Predstavnici OHR-a su izrazili razumijevanje i čak prihvatili kritike i sugestije, te prenijeli poruku Kristijana Šmita, koji je otputovao u Njemačku, da želi razgovorati sa mnom i doći u Trebinje, ako nađem vremena – zaključio je Vukanović.