„ Nakon razgovora i razmene mišljenja sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o svim državnim i drugim temama koje su od vitalnog značaja za naš narod, odlučio sam da mom prijatelju Miletu pomognemo da otplati kredit od 670.000 konvertibilnih maraka! Koliko sam shvatio Mileta, toliko mu je još ostalo da otplati za ovu njegovu omanju vilu u Beogradu ili je uzeo novi kredit da refinansira taj kredit ili je uzeo kredit za svoj biznis – nisam baš najbolje razumeo, ali to sad i nije mnogo važno. Najvažnije je da on uz naš narod uspešno vodi i svoj biznis, a nijedan veliki biznis danas ne može da se vodi bez kredita, a Mile je hrabro uleteo u to i treba mu pomoći da bi još uspešnije vodio i svoj biznis i naš narod“, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ nakon sastanka sa Dodikom u Beogradu.

„Mile je, po svom običaju, tražio puno više, u jednom momentu je pominjao i ceo iznos kredita, ali sam mu rekao da to sada nismo u mogućnosti, već ćemo mu kredit smanjiti: da li ćemo mu subvencionisati kamate na kredit ili dati subvencije na otplatu rata, to je sada stvar tehnike kojom će se baviti Vlada. A onima zlonamernim koji stalno pominju ovu njegovu omanju vilu u Beogradu, mogu samo da poručim da je tu sve čisto! Isto tako mogu da obećam da ćemo mi Tužilaštvu BiH, koje svako malo traži dokumentaciju o toj vili – uredno poslati sve dokumente. Ali, ja ih podsećam da, prema našim pozitivnim i drugim propisima o međunarodnoj pravnoj pomoći – to slanje može potrajati godinama! A vama koji želite baš sve da znate mogu da otkrijem još samo to da smo Mile i ja za vreme razgovora popili po jednu njegovu rakiju, pojeli kiflice, podvarak i na kraju se zasladili gumenim bombonama. Živeli!“, napisao je Vučić.

Dodik se zahvalio Vučiću na pomoći koja mu je, ističe, sada itekako potrebna.

„Zapeo sam u taj kredit, jer prihodi koje ostvarujem od poljoprivrede ne mogu da isprate velika ulaganja: šta je 100.000 maraka prihoda u prošloj godini spram miliona koje sam uložio u voćnjak i destileriju? Evo, zasadite vi 86.00 stabala šljive, pa sve to održavajte i pravite rakiju: dok platite radnike i sve ulazne troškove – malo šta će vam ostati. A ako ne rodi dobro il’ udare vremenske neprilike – završiš u minusu. I na sav taj rizik, iz Vlade se sad sjetili da nama poljoprivrednicima šalju neka rješenja da platimo retroaktivno porez na dobit: kad sam vidio – umalo me šlog nije strefio! Odma’ sam pozvao ministarku finansija i pitam: Zoro, pobogu, na šta ovo liči, otkud još jedan namet nama poljoprivrednicima? A ona kaže: predsjedniče, mi smo takav zakon donijeli prije skoro pet godina, uz Vaše dopuštenje. Pa što ga do sad niste primjenjivali, pitam ja kao iz znatiželje. A ona će krajnje drsko: pa, nismo primjenjivali uz Vaše dopuštenje, predsjedniče, jer ste i Vi poljoprivrednik. Ja sam meni poljoprivrednik, Zoro, a tebi sam predsjednik, nećeš ti meni ‘vako perfidno obezvrijeđivat’ sav znoj što sam prolio dok sam podiz'o moje imanje! Ja ti moje rješenje vraćam, a za ostale gledaj šta ćeš i kako ćeš – odgovorim ja Zori. I još što šta samo joj rekao što nije za javnost, pa prekinem vezu i isključim telefon. I ‘ajd’ sad da vidim ko smije nas poljoprivrednike zajebavati!“, ispričao je Dodik za Javni TV servis.

Tekst je satirično karaktera / Buka