Početna Region Vučić najavio otvaranje: Prve radnje već od utorka, kafići i restorani početkom...

Vučić najavio otvaranje: Prve radnje već od utorka, kafići i restorani početkom maja

Beograd, 14. marta 2020 - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic istakao je danas da ne iskljucuje mogucnost uvodjenja vanrednog stanja, ali da za to sada nema potrebe. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bs
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako sve bude išlo kako je išlo danas, počinje uskoro otvaranje radnji i ostalih objekata, najavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je objasnio, od utorka će biti otvorene zanatske radnje, obućari, krojači, automehaničari, prodavnice tehničke robe, građevinskog materijala…

Druge radnje biće otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Tu se radi o frizerskim salonima i salonima ljepote, teretanama, ali će za njih morati da bude obezbjeđena posebna zaštita, javlja b92.

Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, restorane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, uslov za sve ovo jeste da se situacija sa koronavirusom stabilizuje i da se građani pridržavaju propisanih mjera koje će uskoro biti ublažene.

Vučić je pozvao sve građevinare da od utorka krenu punom parom na posao u niskogradnji i visokogradnji.

“Da počnu da rade, imamo mnogo projekata, svuda ćemo imati radove. Krećemo da radimo punom parom da bismo investicijama uspjeli da sačuvamo naš BDP za koji je MMF već rekao da će biti najveći u Evropi”, kazao je Vučić, prenosi b92.

“Imaćemo najbolju ekonomiju u cijeloj Evropi na kraju ove i sljedeće godine”, dodao je on.

U Srbiji je na snazi vanredno stanje a koronavirusom je zaražena 5.994 osoba.

biznisinfo.ba

ASHA prodaja vozila