Početna Prijedorski region VRIJEDNA DONACIJA ZA BUDUĆE ZUBOTEHNIČARE

VRIJEDNA DONACIJA ZA BUDUĆE ZUBOTEHNIČARE

Dvije zubotehničke laboratorije iz Prijedora i Banja Luke donirale su Srednjoškolskom centru vrijednu stomatološku opremu. Riječ je o tehničkom mikro-motoru, višenamjenskom laboratorijskom aparatu.

U Srednjoškolskom centru zahvalni na donaciji, koja će svakako poboljšati kvalitet praktične nastave za učenike koji se školuju za ovu struku.

– Najviše koristi od toga će imati naši učenici, kao i profesori koji predaju praktičnu nastavu. Inicijativa za ovu donaciju potiče od naše bivše učenice, to je divan gest, jer nije zaboravila gdje je naučila prve korake, kada je ova struka u pitanju – rekao je Aleksandar Milješić, direktor Srednjoškolskog centra Prijedor.

Stručnjaci iz oblasti dentalne medicine, na ovaj način, pomažu budućim kolegama. Nadaju se da će njihov primjer slijediti i ostali.

– Tehnički mikro-motor služi za obradu više materijala, aparat koji se svakodnevno koristi u zubotehnici. Koliko vidim, po broju učenika, trebaće im više ovih aparata, kako bi uspješno funkcionisali u okviru praktične nastave. Možda će naš primjer pokrenuti i druge kolege – rekao je Aleksandar Radaković, vlasnik Zubotehničke laboratorije u Banjoj Luci.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila