Početna Sport VRIJEDAN BOD Rudar Prijedor ostao neporažen

VRIJEDAN BOD Rudar Prijedor ostao neporažen

Rudar Prijedor je ispunio cilj i ostao neporažen na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Sarajevo je novim remijem 1:1 nastavilo niz loših rezultata na domaćem terenu.

Sarajevo je imalo terensku inicijativu u prvih pola sata. Domaći su zaprijetili preko Varešanovića i Ahmetovića koji su imali izgledne šanse i nisu uspjeli da zatresu mrežu gostujućeg tima.

U 11. minuti domaći dolaze do prednosti. Pidro je izveo korner, Darko Lazić je bio najviši u skoku i postigao prvenac. Sarajevo je nastavilo sa pritiskom i dobre šanse su imali Pidro i Šabanović.

Rudar je u 31. minuti došao do izjednačenja. Rudar je napravio odličnu kontru. Zekanović je u šesnaestercu pronašao samog Amou, a napadač iz Gane je postigao peti gol u prvenstvu.

Najbliže golu domaći tim je bio nakon pokušaja Darka Bodula koji je pogodio stativu.

Sarajevo je u 63.minuti ostalo sa igračem manje jer je Darko Lazić zaradio drugi žuti karton. Uprkos tome domaći su krenuli po tri boda a Rudar je šansu tražio u kontranapadima.

Demir Jakupović je imao šansu da donese prednost svom timu u 73.minuti ali je Dupovac uspio da ga stigne u kontri. Sarajevo je preskakalo igru i pokušavalo dugim loptama a Rudar Prijedor je to zaustavio.

srpskainfo.com

FOTO: DRAGAN STOJNIC GIGA /INFOPRIJEDOR.BA