Početkom naredne sedmice najavljeno je izrazito hladno vrijeme. Kako je saopštio Norveški meteorološki institut, temperature u Bosni će pasti do -18 u nižim i -22 u višim predjelima

U Bosni se danas očekuje djelomično vedro prijepodne, oblačno u drugom dijelu dana kada se očekuje slab snijeg.

U nizinama može padati i susnježica. Većina padavina je na području Krajine i centralne Bosne. U Hercegovini pretežno vedro prijepodne.

Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana kada slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -4 stepena, na jugu od -3 do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro prijepodne. Naoblačenje u drugoj polovini dana će usloviti slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko -10, a najviša dnevna oko -3 stepena.

Početkom naredne sedmice najavljeno je izrazito hladno vrijeme. Kako je saopštio Norveški meteorološki institut, temperature u Bosni će pasti do -18 u nižim i -22 u višim predjelima.

Jutarnje temperature na planinama će iznositi -26 stepeni. Tačnije, ta temperatura je najavljena za Jahorinu, dok će na Trebeviću biti -24. Za Bjelašnicu se prognozira -20.

Izrazito hladno vrijeme sa temperaturama sličnim kao i na Jagorini najavljeno je i za područje Romanije.