Početna Vijesti Vrhovac sa diplomom iz svadbenog salona na čelo IRB-a

Vrhovac sa diplomom iz svadbenog salona na čelo IRB-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Vrhovac, za kojeg su mediji danas najavili da će biti imenovan za vršioca dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske, ima diplomu Fakulteta za uslužni biznis (FABUS) iz Sremske Kamenice kod Novog Sada i doktorat Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment (PIM) Banjaluka.

Vrhovac je trenutno poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS i rukovodilac Filijale Fonda PIO u Prijedoru, a za portal CAPITAL kaže da nije dobio zvaničnu potvrdu da će biti imenovan na čelo IRB-a i da se ne bi oko toga oglašavao.

Što se tiče ranijih navoda medija da je njegova diploma sporna jer je izdata na FABUS-u, Vrhovac kaže da mu je dosadilo da to objašnjava, da je sve provjereno kada je radio u „Poštama“ i Fondu PIO, te da je i u Narodnoj skupštini diskutovao o visokom obrazovanju kako bi skinuo tu priču sa sebe jer je ta priča „proizvod nečijih interesa, nego što ima veze sa realnošću“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ne stidim se ničega i ponosan sam na sve što sam u životu stekao“, kazao je Vrhovac.

Na pitanje da li je poslije studija na FABUS-u, magistrirao i doktorirao on kaže da se „čovjek nadograđuje dok je živ, ako želi da uspije u životu i da se usavršava“.

„Kroz privredu sam se usavršavao na poslovnom planu. Diplomirao sam i magistrirao u Novom Sadu. Doktorirao sam na PIM-u u kod profesora Dragana Đuranovića na temu „Upravljanje ljudskim resursima u javnim preduzećima RS s osvrtom na prijedorsku regiju“. Kroz posao sam se dokazao, gdje god sam radio dobio sam mnogo nagrada, sve je jasno i čisto“, rekao je Vrhovac.

Dodao je da je radove objavljivao i u međunarodnim časopisima, te da je trenutno na docenturi na Univerzitetu PIM.

„Ne stidim se ničega u svom životu. Ljudi koji cijene rad i koji prate moj rad ne bi mi dali povjerenje da u bilo šta sumnjaju“, rekao je Vrhovac.

Da Vrhovac ima diplomu FABUS-a objavljeno je još 2012. godine kada je za glavnog revizora kandidovan Mile Banika, tadašnji v.d. direktora Poreske uprave RS, a koji je završio isti fakultet.

Vrhovac vodi i privatni biznis

Dražen Vrhovac u Prijedoru ima registrovan i privatni biznis i to Agenciju za izvođačku umjetnost “FANTASY PRODUCTION INTERNATIONAL RS”.

Agencija je registrovana za izvođačku umjetnost, pomoćne djelatnosti u izvođačkoj umjetnosti i umjetničko i književno stvaralaštvo i scensku umjetnost.

(Capital)

ASHA prodaja vozila