Početna Prijedorski region Vrbice- Počela gradnja nove vodovodne mreže za 50 domaćinstava

Vrbice- Počela gradnja nove vodovodne mreže za 50 domaćinstava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naselju Vrbice danas je počela izgradnja nove vodovodne mreže za pedeset domaćinstava. Riječ je o projektu vrijednom oko 72 000 KM kojim su obuhvaćeni stanovnici ulica Šeste sanske, Jasenovačkih žrtava i Miloševačke . Zlatko Ritan, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Prijedor, rekao je da bi radovi trebali biti završeni u roku od mjesec i po dana.

-Ovaj dio naselja imao je jako lošu vodovodnu mrežu u prethodnom periodu tako da dolazimo sa projektom koji će obezbijediti kvalitetno napajanje vodom ovih domaćinstava- rekao je Ritan.

Izvođač radova su “ Prijedorputevi”, a direktor ovog preduzeća Radenko Crnogorac istakao je da će se rok svakako ispoštovati uz nadu da će biti i povoljni vremenski uslovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Ovaj projekat obuhvata izgradnu sekundarne mreže i određenog broja kućnih priključaka, preciznije 40 priključaka i mrežu u dužini od 1250 metara . Vrijednost ugovorenih radova je oko 72 000 KM sa PDV- om, a rok za izvođenje 45 dana – rekao je Crnogorac.

Ranko Jakovljević predsjednik savjeta MZ Orlovača rekao je da su se mještani ove tri ulice, do sada vodom snabdijevali iz vodovodne mreže malog kapaciteta koja je samoinicijativno izgrađena prije više godina.

U gradskoj upravi podsjećaju da se slične aktivnosti na rekonstrukciji ili izgradnji vodovodnih i kanalizacionih mreža trenutno izvode u više prijedorskih naselja među kojima su Donji Garevci, Čarakovo, Gomjenica i naselje Janjić pumpa.

kozarski.com

 

ASHA prodaja vozila