U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren, sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura iznosiće od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

 

Od četvrtka toplije i sunčanije

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje sučano uz umjerenu oblačnost. Povremeni lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Poslije podne i dio večeri lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 15 do 21 °C.

U subotu će biti pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 17 do 23 °C.