Početna Svijet Vozite za Njemačku, ovo ne smijete imati kod sebe ako vas zaustavi...

Vozite za Njemačku, ovo ne smijete imati kod sebe ako vas zaustavi policija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozačima u njemačkoj pokrajini Saksoniji zabranjeno je nositi kape i naočale za sunce ukoliko nose zaštitne maske, javio je njemački list Bild. Prema pisanju lista, Saksonija je prva pokrajina u Njemačkoj u kojoj je vozačima koji nose zaštitne maske zabranjeno nositi naočale za sunce i kape jer moraju biti prepoznatljivi na snimcima kamera koje prate promet.

“Nošenje kape ili naočala za sunce zajedno sa maskom, koja prekriva lice i usta, čini vozače neprepoznatljivim. Zato to nije dozvoljeno”, izjavio je ministar unutarnjih poslova Saksonije Roland Voler. On je objasnio kako se “opće crte lica” vozača moraju vidjeti na sigurnosnim kamerama u prometu.

Voler je dodao da je službenicima koji su odgovorni za pisanje kazni savjetovano da pristupaju svakom slučaju individualno kada provode novo pravilo. U Saksoniji je od ponedjeljka, 15. veljače, obvezno nošenje maski u vozilima ukoliko se u njima nalaze članovi više od dva kućanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Njemačke od prošlog mjeseca moraju nositi posebne zaštitne maske u javnom prijevozu i supermarketima. U tim slučajevima nisu dozvoljene maske od običnog materijala ili maske ručne izrade.

ASHA prodaja vozila