Početna Vijesti Vozači oprez, u ponedjeljak počinje školska godina

Vozači oprez, u ponedjeljak počinje školska godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava Banjaluka apeluje da vozači voze krajnje pažljivo, posebno u blizini školskih objekata, imajući u vidu početak školske godine i povećano prisustvo školske djece na ulicama.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa lokalnim auto- moto društvom preduzeće niz preventivnih aktivnosti u toku republičke akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, u cilju podizanja svijesti vozača da oprezno voze i smanje brzinu kretanja vozila, te poštuju saobraćajna pravila i propise, navodi se u saopštenju ove Policijske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenici Policijske uprave Banjaluka pojačano će vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak i tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika, eliminisaće se nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, a sankcionisaće se i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju.

Početkom školskih aktivnosti, povećano je prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova kao i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj školske djece.

cera - Vozači oprez, u ponedjeljak počinje školska godina