fbpx

Vozači, oprez: Saobraćaj se odvija po mjestimično zaleđenim i klizavim kolovozima

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u mjestu Ljubače, na magistralnom putu M-18 Živinice-Tuzla, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja potpuno obustavljen.

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog niskih jutarnjih temperatura, skrećemo pažnju na moguću poledicu, piše u izvještaju BIHAMK-a.

Izdvajaju se dionice u planinskim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima.

Zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja, pojačan oprez savjetuje se i na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save, saobraćaj je obustavljen za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju navedenom dionicom.

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila