Početna Vijesti VOZAČI, BUDITE STRPLJIVI! Gužve na graničnim prelazima BiH i Hrvatske

VOZAČI, BUDITE STRPLJIVI! Gužve na graničnim prelazima BiH i Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prelazima Velika Kladuša, Gradiška, Brod i Orašje na granici BiH i Hrvatske pojačana je frekvencija vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza  Republike Srpske.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su nešto kraća.

Zbog radova u Hrvatskoj zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor, a za vrijeme obustave omogućen je prelazak pješaka i biciklista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Iz AMS-a podsjećaju da su puštene u rad video kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS-a upoznaju sa stanjem saobraćaja na tim graničnim prelazima.

Vozači koji kreću na put van granica BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na deset graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

AMS poziva vozače da prije polaska na putovanje van granica BiH preko ovih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

(Srpskainfo)