Početna BiH Vozač kamiona iz BiH “pao” u Hrvatskoj: Osumnjičen da je robu krijumčario...

Vozač kamiona iz BiH “pao” u Hrvatskoj: Osumnjičen da je robu krijumčario u drvima

Zbog krijumčarenja skoro 15.000 kutija raznih vrsta cigareta u teretnom vozilu bh. tablica, policija je juče 35-godišnjeg vozača teretnjaka iz BiH uz krivičnu prijavu predala pritvorskom nadzorniku, sapštila je PU Karlovačka.

Naime, u njegove namjere dok je izlazio iz Hrvatske na graničnom prijelazu Jurovski Brod posumnjali su policajci te su ubrzo otkrili da u kamionu prevozi 14.970 kutija cigareta čiji je promet ograničen, objavio je “Jutranji list”.   “Nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje te je osumnjičen da je cigarete, s ciljem izbjegavanja carinskog nadzora, prevozio skrivene između ali i u paletama s ogrjevnim drvom te u metalnom spremniku u dijelu priključnog vozila”, otkrivaju iz karlovačke policije napominjući da je u Hrvatsku ušao takođe juče iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo.

Po završetku istraživanja predali su ga pritvorskom nadzorniku uz prijavu za izbjegavanje carinskog nadzora, a tokom večeri će biti doveden na ispitivanje u prostorije državnog tužilaštva.