Početna Lifestyle Volkswagen predstavlja novi 2.0 TDI

Volkswagen predstavlja novi 2.0 TDI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
EA288 Evo je novi Volkswagenov dizel agregat zapremine 2.0 litre, koji je upravo predstavljen u Beču.

Nova pogonska jedinica predstavlja i debi za hibridizovane dizele u VW Grupi.

Novi TDI kompatibilan je sa blagim hibridnim sistemom koji radi na 12V, koristi sistem starter-generator i paket litijum jonskih baterija.

Prema navodima fabrike, nova pogonska jedinica ne samo da ima značajno smanjenu potrošnju, a samim time i emisiju izduvnih gasova nego i značajno unapređenu kulturu rada, što obećava i veći nivo udobnosti u vozilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi dizel će imati više nivoa snage, u rasponu od 136 do 204 KS, a zanimljivo je i da će ga prvi ugrađivati Audi u svoje modele i to uzdužno. Ostale marke VW grupe koristiće novi motor u kombinaciji sa MQB platformom.

Među unapređenja koja je Evo doživeo u odnosu na prethodnu 2.0 jedinicu spadaju izmjene u procesu sagorevanja koji doprinose i bržem odzivu turbo kompresora.

DPF sistem je veći, efikasniji i dugotrajniji. EA288 Evo je i olakšan i ima smanjene frikcione i termalne gubitke.

Na simpozijumu u Beču, VW je potvrdio i da će se u narednoj generaciji Golfa koji stiže naredne godine pojaviti i hibridni sistem koji radi na 48V, a koji će drastično smanjiti potrošnju i emisiju CO2 i NOx.

Pored novina u dizel motorima, VW je predstavio i 1.5 TSI Evo benzinac koji je pod oznakom 1.5 TGI Evo prilagođen za rad za tečnim prirodnim gasom (CNG).

Kao i njegov benzinski pandan koristi Milerov ciklus (takt kompresije je praktično podeljen u dva dela, a prvi deo sabijanja se obavlja uz još uvek otvorene usisne ventile), a u Golfu će uz DSG menjač trošiti 3.5 kilograma CNG na 100 kilometara, a sa jednim punjenjem moći da pređe do 490 kilometara.

(Dmotion.rs)

ASHA prodaja vozila