Početna Prijedorski region Vodovod Prijedor: Očitavanje vodomjera svaki drugi mjesec

Vodovod Prijedor: Očitavanje vodomjera svaki drugi mjesec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ciljem smanjenja broja zaposlenih, Vodovod Prijedor uveo je novu praksu očitavanja vodomjera po kojoj će, umjesto svakog mjeseca, oni biti očitavani svaki drugi mjesec. Na taj način, kažu u ovom preduzeću, smanjiće broj radnika sa sadašnjih 108 na 97. Od ukupno 22.500 korisnika, njih 86 odsto koristi vodomjere za mjerenje potrošnje vode, a 14 odsto plaća paušalno.

Za one potrošače koji potrošnju plaćaju očitavanjem vodomjera, ova novina neće predstavljati nikakav problem, jer neće uticati na redovno mjesečno pristizanje računa, kaže Aleksandra Pašalić, izvršni direktor za ekonomske poslove Vodovoda Prijedor. Pašalićeva podsjeća da je prijedorski Vodovod počeo sa implementacijom Projekta ekološkog i ekonomskog upravljanja po kojem stoji obaveza smanjenja broja radnika.

Primjenom prakse očitavanja vodomjera svakog drugog mjeseca, doći će do smanjenja broja inkasanata u Preduzeću. U narednim godinama, broj inkasanata će se redovno smanjivati, jer u prijedorskom Vodovodu namjeravaju primijeniti tehniku daljinskog očitavanja vodomjera. To će najprije biti  eksperimentalno u jednom gradskom naselju, a za jednu deceniju biće uvedeno za sve potrošače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ASHA prodaja vozila