fbpx

VODOVOD PRIJEDOR: DVOMJESEČNI OBRAČUN POTROŠNJE VODE

Prijedorski „Vodovod“ nedavno je uveo praksu dvomjesečnog obračuna potrošnje vode, što je, kako kažu, ekonomski isplativije za to preduzeće. S druge strane, u Udruženju građana „DON“ tvrde da je takav način obračuna na štetu potrošača. Murisa Marić, izvršni direktor ovog udruženja, smatra da se građani na taj način sve više zadužuju. Ističe da dvomjesečni obračun potrošnje vode nije u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

– Nije nam jasno zašto se „Vodovod“ odlučio na to. Oni to pravdaju smanjenjem broja radnika, ali to je na štetu potrošača. Svakodnevno nam se građani obraćaju i bune se zbog te odluke – tvrdi ona.

U „Vodovodu“ ne vide ništa sporno. Aleksandra Pašalić, izvršni direktor za ekonomske poslove, kaže da su se građani već navikli na novi sistem naplate.

– Trebalo je da prođe jedan period da se i mi naviknemo na takav način obračuna. Znači, jedan mjesec se fakturiše po očitanju, a jedan mjesec prosječna potrošnja. U početku smo radili prosjek potrošnje za šest mjeseci, a sada vršimo obračun potrošnje za 12 mjeseci, jer imamo zimski period kada je manja potrošnja i ljetni, kada je ona veća – ističe Pašalićeva.

U „Vodovodu“ kažu da 86 odsto potrošača koristi vodomjere za obračun potrošnje vode, dok njih 14 odsto još uvijek plaća paušalno.

K.V.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila