Početna BiH “Vođe bandi prisiljavaju žene na seks, otimaju novac i prodaju drogu” (VIDEO)

“Vođe bandi prisiljavaju žene na seks, otimaju novac i prodaju drogu” (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bande unutar kampa, prodavanje droge, fizički obračuni i silovanja, sve je ovo surova realnost bihaćkog migrantskog kampa “Bira”.

Bivša tvornica bijele tehnike sada je utočište oko 1.700 migranata, pretežno iz Pakistana, Avganistana i Iraka.

Na ulazu u kamp ekipa Nezavisnih se srela s mladićem iz Pakistana, koji se nakon dva dana hoda pretučen vratio s hrvatske granice. S podlivima ispod oka vidno izmučen primljen je u “Biru”.

“Zadnji put kada sam pokušao da pređem hrvatsku granicu desilo mi se isto, imam podlive na nogama od palica kojima su me tukli”, ispričao je Hamid, takođe iz Pakistana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da migranti imaju problema s prelaskom hrvatske granice poznata je stvar, a Hamid je potvrdio za Nezavisne da su tačni navodi da hrvatska policija pušta pse na njih. Hamid se nalazi u ovom kampu pet mjeseci i, kako ističe, uslovi unutar njega nisu dobri.

“U kampu je puno bandi, ovdje postoje ljudi koji prodaju drogu, kradu novac, čak i siluju”, ispričao je.

U kampu je napeto, a posebno su izražene razmirice između Pakistanaca i Avganistanaca, koji se međusobno optužuju te između njih najčešće dolazi do sukoba.

“Vođe bandi prisiljavaju žene na seks, prijete im da će ih ubiti, a potom snimaju odnose s njima”, naveo je Hamid.

Takođe je ispričao da je u kampu jako teško sačuvati novac te ukoliko bi iz bandi primijetili da imate novca, prate vas do banke, stave nož pod vrat i vi im morate predati sve što imate ukoliko želite ostati živi.

Hamid je svoju zemlju napustio, kako kaže, zbog nesuglasica sa državom, ali poput velikog broja migranata on je vjerovatno iz svoje zemlje pobjegao zbog sukoba sa zakonom, a njegov cilj je Italija.

Prema najavama, kamp “Bira” bi trebalo da bude zatvoren 15. novembra, jer tada ističe ugovor o zakupu prostora.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila