Početna Vijesti Vođi navijača Borca mjesec dana pritvora zbog maltretiranja mladića

Vođi navijača Borca mjesec dana pritvora zbog maltretiranja mladića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovni sud u Banjaluci odredio je pritvor u trajanju od mjesec dana Dejanu Kostiću (29) iz Banjaluke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa produženim krivičnim djelom neovlašteno fotografisanje.

U Službi za odnose sa javnošću ovog suda je rečeno da se “pritvor računa od dana i časa hapšenje, odnosno od 28. aprila od 16 časova i može trajati do 28. maja do 16”.

Iz Osnovnog suda su naveli da je pritvor određen zbog razloga za pritvor predviđenih Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostić je, kako su dodali, osumnjičen da je pomenuta krivična djela počinio u periodu od 24. do 26. aprila na štetu P.P. i N.S. iz Banjaluke.

– Tužilac je nakon saslušanja Kostića predložio određivanje pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog naročitih okolnosti koje opravdaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo – istakli su u Okružnom javnom tužilaštvu.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije je saopšteno da je 23. aprila oko 19 časova prijavljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića u Banjaluci.

Policijski službenici su u ugostiteljskom objektu zatekli napadnutog, a nedugo zatim pronađen je D.K.

S obzirom na to da oštećeni nije predložio krivično gonjenje za krivično djelo tjelesna povreda, a što je u obavezi u skladu sa Krivičnim zakonikom Republike Srpske, D.K. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad, navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, vođa navijača fudbalskog kluba Borac Dejan Kostić Dela uhapšen je zbog maltretiranja i šamaranja konobara u kafiću „Armando“ u Banjaluci. Lisice na ruke su mu stavljene u nedjelju nakon što se na društvenim mrežama pojavio uznemirujući snimak, na kojem se vidi kako Kostić divlja, vrijeđa i udara konobara u pomenutom kafiću.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila