Početna Turizam Vodena staza Hutovog blata nova turistička atrakcija

Vodena staza Hutovog blata nova turistička atrakcija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Park prirode Hutovo blato potpisao je prošle sedmice partnerski sporazum za implementaciju projekta “Otkrivanje prekograničnog vodenog biodiverziteta – EXChAngE” kojim će dobiti grant vrijednosti 212.000 eura od EU IPA II fondova, u sklopu Programa Interreg IPA Prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 – 2020.

Službeno potpisivanje sporazuma upriličeno je u Institutu za pomorsko dobro, Univerziteta Crne Gore u Kotoru, koji je uz učilište u Dubrovniku, Turističku organizaciju Kotor te Turističku zajednicu Hercegovačko-neretvanskog kantona, jedni od partnera na projektu.

 

Direktor Park prirode Hutovo blato Nikola Zovko pojasnio je kako su aktivnosti predviđene kroz ovaj projekt usklađene s glavnim ciljevima programa, a to je jačanje turističke ponude kroz istraživanje prekograničnog vodnog biodiverzideta, te kako bi se omogućilo bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

“Ovim sporazumom Park prirode Hutovo blato službeno kreće u realizaciju projekta koji je od iznimne važnosti za daljnji razvoj turističke ponude Parka, ali i čitave regije. Hutovo blato će kroz ovaj projekt proširiti svoju ponudu organiziranjem turističkog kampa, obučiti osoblje za vođenje posjetitelja kroz Park i razviti novu tematsku rutu kao novi proizvod, a koja će omogućiti izravan pristup turista u prirodne ljepote parka. Rezultat svih partnera pratit će se kroz povećanje broja turističkih posjeta. Očekujem kako će ovaj projekt rezultirati daljnjim unapređenjem ponude i naravno održivom razvoju i opstanku ovog svjetski priznatog, jedinstvenog močvarnog područja”, kazao je Zovko.

EXChAngE projekt razvija novi turistički proizvod-plavu propusnicu, koja će omogućiti posjet novim tematskim rutama s unaprijeđenom infrastrukturom: Dubrovnik s akvarijem (Hrvatska), Kotor s akvarijem (Boka, Crna Gora) , Mostar Stari most i rijeka Neretva i Hutovo blato s vodenom stazom u BiH.

Ukupna vrijednost projekta je 1,7 milijuna eura od čega je 1,4 miliona eura bespovratnih sredstava EU IPA II fondova. Projekt je počeo 15. avgusta 2020. i trajat će 24 mjeseca, priopćili su iz Parka prirode Hutovo blato.

 

ASHA prodaja vozila