Početna Prijedorski region Voda u Prijedoru se povlači, ali haos i ogromne štete ostaju

Voda u Prijedoru se povlači, ali haos i ogromne štete ostaju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi regionalni i magistralni putevi su prohodni, ali ima još lokalnih puteva gdje je saobraćaj ili otežan ili onemogućen.

Iako je nad prijedorskom regijom vedro i bez padavina, Štab za vanredne situacije grada Prijedora zadržao je stepen vanredne odbrane od poplava. Vodostaje Sane jutros je bio 410 i za pola metra je niži od kote vanredne odbrane i 10 centimetara niži od kote redovne odbrane.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš rekao je da vatrogasci nastavljaju s ispumpavanjem vode iz prostorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prioritet će biti Raškovac da pokušamo osloboditi dio oko trafostanice, da se tom dijelu grada može ponovo uključiti struja – rekao je Miljuš, budući da su 104 domaćinstva bez struje već više od 36 sati.

U Raškovcu, u porodičnoj kući Koviljke Pekije vanredno stanje. Čisti se u kući, a oko kuće je još voda.

– Ovo je ko zna koji put da smo potopljeni. Ovdje smo svi penzioneri, stari i nemoćni i na to sve prepušteni sami sebi, niko da te pita treba li ti flaša vode, treba li iznijeti namještaj. Ovo je strašno, da mogu i da mi godine dozvoljavaju, pješice bi otišla što dalje odavde – kaže Koviljka i dodaje da bi bilo najbolje da ih isele, jer ovo se više ne može izdržati.

Svi regionalni i magistralni putevi su prohodni, ali ima još lokalnih puteva gdje je saobraćaj ili otežan ili onemogućen.

Avaz

ASHA prodaja vozila