Početna BiH Vlast RS-a sačinila listu neprijatelja: Među njima Šarović, Mektić i Stanivuković

Vlast RS-a sačinila listu neprijatelja: Među njima Šarović, Mektić i Stanivuković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske, koji je zvanično formiran prije pola godine navodno je sačinio spisak “nepodobnih”, a među njima su aktuelni ministri u Vijeću ministara BiH i SDS-ovi dužnosnici Mirko Šarović i Dragan Mektić.

Posao članova ovog savjeta, inače visokopozicioniranih funkcionera SNSD-a, bio je da sačini spisak neprijatelja RS.

“Sa ovim se prešla svaka mjera i mislim da će se morati odgovoriti na adekvatan način. U više navrata sam rekao – onaj sastav koji je u tom tijelu RS ne može na bilo koji način da mjeri moj patriotizam ili patriotizam lica koja su na tom spisku”, rekao je Šarović za RTVBN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na spisku su, kako navodi ovaj medij, i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, bivši predsjednik te stranke Mladen Bosić, te poslanik u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović.

“Počastvovan sam što sam na tom spisku neprijatelja ove vlasti, ali to svakako nisu neprijatelji RS. Ono što je za mene zabrinjavajuće jeste da Milorad Dodik sebe poistovjećuje sa Republikom Srpskom. Ako kritikujete njega i njegov nakaradni režim, on smatra da ste neprijatelj RS”,kazao je Vukanović.

Na spisku neprijatelja našli su se i članovi PDP-a. Od predsjednika te stranke Branislava Borenovića do narodnih poslanika Jelene Trivić i Draška Stanivukovića.

Na spissku su se našle i neke nevladine organizacije kao novinari i mediji koji kritikuju vlast i otkrivaju afere.

Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske za neprijatelja RS proglasio je i Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida, kao i sve članove grupe “Pravda za Davida”.

ASHA prodaja vozila