Početna Vijesti Vlasnik priznao da je sam sebi napisao uvredljive grafite

Vlasnik priznao da je sam sebi napisao uvredljive grafite

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju izvršitelja prijavljenog krivičnog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom.

Kako piše u priopćenju, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A.P. rođen 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti’ iz člana 163 stav 1. KZFBiH“, priopćeno je iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federalna televizija objavila je kako je počinitelj jedan od vlasnika objekata Adis Pokvić te da je počinjenje djela u cijelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi.

Pokviću će se na teret staviti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora, a očekivati je i da, bez obzira što je sam ispisao grafite, da će odgovarati i za krivično djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna.

Pokvić je inače i sam davao izjavu za televiziju u kojoj je rekao kako je otišao u Austriju raditi te da je došao doma na odmor. Poručio je kako je potez kukavički, piše Federalna.ba

ASHA prodaja vozila