Početna BiH Vlada Srpske opet raspisala tender za novi helikopter

Vlada Srpske opet raspisala tender za novi helikopter

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprkos najavama tzv „predsjednika“ Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, u stvarnosti obične marionete u rukama lažnog Oca nacije koja se ništa ne pita, i tvrdnjama u medijima da će njegova Vlada zbog pandemije i krize odustati od nabavki aviona i helikoptera, te ostalih nepotrebnih bacanja desetina miliona maraka na luksuz, ovih dana ipak je raspisan tender za nabavku novog helikoptera.

Vlada Republike Srpske i njen Helikopterski servis, raspisali su međunarodni javni poziv za nabavku novog helikoptera vrijednog oko 9 miliona maraka, ili 7 692 307 KM bez PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok za dostavljanje ponuda je bio do kraja marta, a procijenjena vrijednost novog helikoptera od „skromnih“ 7 692 307, 74 KM bez PDV-a ili oko 9 miliona maraka sa PDV-om ako ne bude dodatnih ugrađivanja kao na pokretnoj bolnici, pokazuje koliko su skromni podvižnici na vlasti iskreno spremni da se u teškim vremenima odreknu luksuza.

Ali nažalost to nije sve!

Bolesno rasipništvo i bahato ponašanje vlastrodržaca u vrijeme ove krize je za rubriku vjerovali ili ne.

U vrijeme dok se Vlada zadužuje za novih 600 miliona maraka po skupim kamatama, grčevito kao prosjaci idu po svijetu i gledaju gdje će uzeti kredit ili prodati obveznice po bilo kojoj cijeni i uslovima, kao narkomani u krizi, kukaju da im Vučić pošalje stetoskope i stalke za infuziju, nesretna Vlada je 10-og aprila raspisala tender za nabavku opreme za hotel Rajska dolina na Jahorini vrijedan nešto manje od 3 miliona maraka.

Tender je raspisao Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske, a procijenjena vrijednost nabavke je 2 232 400 maraka bez PDV-a, ili 2 714 400 KM sa PDV-om. Ima se može se.

Lani je Vlada uložila čak 7,7 miliona maraka u renoviranje svog hotela Rajska dolina na Jahorini, te još preko milon maraka u opremanje vladine vile na Jahorini, smještene pored hotela Termag.

Uprava i kadrovi SNSD-a ranije su opljačkali hotel Rajska dolina na Jahorini, otuđili opremu, mehanizaciju, ugalj za grijanje pa čak posuđe i lonce iz kuhinje, pa je Minhauzen Višković odlučio da nagradi i počasti svoje partijske druge sa novom opremom vrijednom skoro 3 miliona maraka, da bi i naredne zime imali šta da kraduckaju, čime da se zabavljaju, ponešto da otimaju i odnosu kući jer ima se, može se a beg nikad nije bio cicija.

Svaki komentar je suvišan, jer ovakvo ludačko, neodgovorno, bahato i šizogeno ponašanje vlastodržaca ne zaslužuje oštru kritiku već ozbiljno ljekarsko posmatranje i zbrinjavanje u nekoj psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa.

Kako drugačije, osim teškim metalnim poremećajem i nekom „f“ dijagnozom, objasniti činjenicu da neko prisiljava radnike da se odriču dijela plate i kuka kako je kriza velika, zadužuje se ludački a onda baci 20 miliona Prointeru na gluposti, kupuje hotelsku opremu, helikoptere i druge gluposti!

Nebojša Vukanović

 nebojsavukanovic.info

 

ASHA prodaja vozila