Početna Vijesti Vlada RS imenovala tim za praćenje stanja usljed najavljenih padavina

Vlada RS imenovala tim za praćenje stanja usljed najavljenih padavina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Republike Srpske imenovala je danas petočlani tim čiji je zadatak praćenje stanja u Srpskoj usljed najavljenih obilnih kišnih padavina.

Tim čine potpredsjednik Vlade i ministar pravde Anton Kasipović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i generalni sekretar Vlade Siniša Karan.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da je na današnjoj sjednici Vlade usvojen i Nacrt strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom dokumentu je akcenat stavljen na razvoj lokalnih volonterskih servisa i promociju i razvoj volontiranja među srednjoškolcima.

Kao novi strateški cilj definisano je volontiranje u zajednici koje se odnosi na unapređenje međugeneracijske solidarnosti putem volontiranja, doprinos volontiranja razvoju preduzetničkih vještina, te uključivanje privatnog sektora u podršku razvoju volontiranja kroz korporativno volontiranje.

Generalni cilj strategije je pružanje podrške održivosti, unapređenju i razvoju volontiranja u Srpskoj, a biće ostvaren kroz pet prioritetnih strateških ciljeva – unapređenje pravnog okvira, jačanje volonterske infrastrukture, razvoj volontiranja u formalnom i neformalnom obrazovanju, volontiranje u zajednici i promocija volontiranja.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila