Početna Region Vlada Crne Gore naredila da se vlasništvo Cetinjskog manastira upiše na državu

Vlada Crne Gore naredila da se vlasništvo Cetinjskog manastira upiše na državu

Vlada Crne Gore naložila je Upravi za katastar i državnu imovinu da izvrši ispravku upisa Cetinjskog manastira tako što će pravo svojine s Prijestolnice Cetinje prepisati na državu Crnu Goru.

Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Prijestolnice Cetinje, na kojoj je danas planirano da se raspravlja o inicijativi građana za “vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve”, prenose Vijesti.

“Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odgađanja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine tako što će umjesto Prijestolnice Cetinje… vratiti upis na Državu Crnu Goru”, navedeno je u dopisu koji je Vlada sinoć usvojila na telefonskoj sjednici, a koji je potpisala generalna sekretarka Vlade CG Žana Praščević Milačić, supruga poslanika i predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića, prenosi CdM.

Pomenuti nalozi upućeni su vršiocu dužnosti Uprave za katastar i državnu imovinu Koči Đurišiću.

Također, kako je navedeno u odluci koju prenose crnogorski mediji, naloženo je da se u listu nepokretnosti unesu zabilješke kojima će biti zabranjeno otuđenje manastira, što je, kako prenose mediji odluka kabineta premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

“Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odgađanja izvrši zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja u ‘G’ listu Lista nepokretnosti broj 915 KO Cetinje 1, i to na svim katastarskim parcelama do okončanja postupka promjene upisa”, stoji, između ostalog, u upućenom dopisu.

ASHA prodaja vozila