Početna Zdravlje Vježbe koje će vam podići nivo energije

Vježbe koje će vam podići nivo energije

Mnogo je razloga za pad energije i koncentracije, kao i demotivaciju. Osim brojnih savjeta kako podići nivo energije, jedan je svakako najzdraviji: fizička aktivnost.

Osim što vježbanje utiče na zdravlje cijelog organizma, povećava snagu i balans, fizička aktivnost pozitivno djeluje i na raspoloženje. Pa, ako se desi da jedva ustanete iz kreveta i nemate snage da pregurate dan, predstavljamo vam najbolje vježbe za podizanje energije.

Kako podići nivo energije?

Disanje

Duboko, sporo disanje opustiće vaše tijelo i um, a kiseonik će pokrenuti cijelo tijelo. Duboko udišite na nos, dok vam se grudi podižu. Izdišite na usta, brojeći do četiri. Ponovite ovu vježbu četiri puta.

Brzo hodanje

Ništa vas bolje neće razbuditi i razdrmati vam cijelo tijelo od brzog hodanja. Ovo možete praktikovati prilikom odlaska na posao, a ako živite daleko od radnog mjesta, ustanite malo ranije i brzo hodajte pet minuta oko naselja. Ubrzaćete srčani ritam, a tijelo će dobiti neophodan kiseonik potreban za pravilno funkcionisanje. Uz sve to, podići ćete i nivo energije.

Joga

Poza “pas koji gleda dole” idealna je za podizanje nivoa energije. Stanite u raskoračni stav, a neka vam noge budu u širini ramena. Spustite ruke na pod, kao da radite sklek, a zatim se ispravite leđa, dok su vam dlanovi i dalje na podlozi. Ova vježba se ne preporučuje trudnicama, kao ni osobama koje pate od visokog krvnog pritiska ili čestih glavobolja.

Preskakanje konopca

Ovo je najlakši način da odradite kardio trening, a da u isto vrijeme i podignete nivo energije. Sve što vam je potrebno jeste konopac i pet minuta vremena. Preskačite 30 sekundi, pa napravite pauzu od 10. Ponovite tri do četiri puta.

Plešite

Dok se ujutro pripremate za posao, pustite omiljenu pjesmu i zaplešite. Pokrenućete cijelo tijelo, podići nivo energije, a bićete i sretniji. Isprobajte!

(lepotaizdravlje.rs)

ASHA prodaja vozila