Početna Biznis VJEROVALI ILI NE: Sa 26 centi napravio kompaniju od 2,5 milijarde

VJEROVALI ILI NE: Sa 26 centi napravio kompaniju od 2,5 milijarde

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni direktor niskobudžetne avio-kompanije Er Azija, Toni Fernandez, jedan je od preduzetnika koji je uspio potpuno propalo poslovanje da digne na noge. Upravo zbog tog poduhvata zaradio je titulu kralja transformacije, piše Novac.hr.

Nakon što je izgradio uspješnu poslovnu karijeru u diskografskoj kući Vorner mjuzik, ovaj uspješni preduzetnik odlučio se na potpunu promjenu karijere. Tako je 2001. godine sa svojim novim poslovnim partnerom Kamarudinom Meranunom, za jedan malezijski ringit (oko 26 centi) kupio propalu aviokompaniju. Tako je, pod njegovim vođstvom, samo u prošloj godini “Er Azija” ostvarila dobit od 10,6 milijardi malezijskih ringita, odnosno oko 2,58 milijardi dolara. Isto tako, povećao je i cijelu radnu flotu kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije njegovog dolaska ova kompanija raspolagala je sa dva aviona i zapošljavala 100 radnika, da bi danas ona imala internacionalnu mrežu od 20.000 radnika i 250 aviona.

Kvalitet njegovog rada potvrdilo je i nedavno imenovanje Er Azije za najbolju svjetsku niskobudžetnu aviokompaniju. Kao tajnu svog uspjeha ističe skriveni talenat za pronalaženje najboljih ljudi.

– Tražim ljude koji grizu, koji su željni uspjeha – rekao je on.

Srpska Info