Početna Prijedorski region Višković: Šteta u Dubici biće nadoknađena

Višković: Šteta u Dubici biće nadoknađena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višković je prilikom zajedničke posjete sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović Kozarskoj Dubici (Bosanska Dubica) nakon zemljotresa, rekao da se čuo sa načelnikom ove opštine, kao i svim drugim načelnicima ove regije od Novog Grada, Banjaluke, Srpca, Gradiške, Kostajnice i Laktaša, te da je, prema prvim preliminarnim podacima, najveću materijalnu štetu pretrpjela Kostajnica.

“Sigurno je da ćemo već sutra reagovati sa određenim novčanim sredstvima za najelementarnije potrebe ili saniranje štete koju su pretrpjeli određeni objekti da bi bili zaštićeni od daljeg propadanja, budući da smo na kraju decembra, kada se mogu očekivati snijeg, kiša i druge nepogode”, izjavio je Višković novinarima.

On je naglasio da će biti učinjeno sve da šteta bude sanirana brzo, prije svega na objektima u privatnom vlasništvu koji su neophodni za stanovanje i normalan život, da budu vraćeni u funkciju što je prije moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvijanovićeva i Višković napustili su danas nakon zemljotresa sve svoje dnevne aktivnosti radi posjete Kozarskoj Dubici i Kostajnici, koja se nalazi oko 25 kilometara od Petrinje, epicentra zemljotresa.

Zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru registrovan je danas u Hrvatskoj.

Epicentar je bio tri kilometra od Petrinje i osjetio se širom regiona.

ASHA prodaja vozila