Početna Vijesti Višković: Očekujem da cijena struje za privrednike bude 53 evra

Višković: Očekujem da cijena struje za privrednike bude 53 evra

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da očekuje da “Elektroprivreda Srpske” prihvati njegov prijedlog da cijena struje za sve privrednike bude 53 evra.

On je rekao za RTRS da, kao predsjednik Vlade, nema ovlaštenja da donosi odluke o tome, ali da mu je cilj da posreduje između Elektroprivrede i privrednika radi pronalaska najboljeg zajedničkog rješenja.

Dodao je da ono što je Elektroprivreda ponudila ugostiteljima i hotelijerima nije održivo, te da bi trebalo da se dogovore šta je prihvatljivo i za jednu i za drugu stranu.

Višković je naglasio da nije popularno povećavati cijenu električne energije, ali da treba imati na umu da će i sa povećanjem ova cijena opet biti mnogo niža nego u Federaciji BiH.

Višković je rekao da su ekonomski pokazatelji za 2021. godinu jedni od najboljih i iznad očekivanja, bolji čak od od onih iz 2019. koja je, kako je rekao, bila jedna od najuspješnijih godina.

On je rekao da je ova godina bila povoljnija u odnosu na prethodnu, te da je to rezultat dobro koordinisanih ekonomskih mjera koje je Vlada Srpske donijela kako bi sanirala posljedice pandemije virusa korona.

capital.ba