Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske, koju je predvodila predsjednica Ranka Mišić, o poboljšanju materijalnog standarda radnika u Republici Srpskoj.

Višković je upoznao predstavnike Saveza sindikata da će Vlada Republike Srpske nastaviti da radi na smanjenju poreskih i neporeskih davanja, s ciljem povećanja ličnih primanja u Republici Srpskoj.

– Po ovom osnovu Vlada bi se u budžetu za narednu godinu odrekla oko 80 miliona KM koji bi bili usmjereni za povećanje zarada radnicima u Republici Srpskoj – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Višković je istakao da Vlada ostaje posvećena aktivnostima na kontinuiranom povećanju plata u Republici Srpskoj, kao i daljem poboljšanju poslovnog ambijenta i privlačenju investicija.

Na današnjem sastanku sa predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske razgovarano je i o izradu budžeta za narednu godinu, najnižoj plati u Republici Srpskoj, te o drugim aktuelnim pitanjima.

Sastanku su prisustvovali ministarka finansija Zora Vidović, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministarka uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, te ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

glassrpske.com