Početna BiH Višečlana porodica ostala bez krova kupljenog na kredit

Višečlana porodica ostala bez krova kupljenog na kredit

Nesretnim slučajem, koji se dogodio u protekli ponedjeljak, izgorjela je kuća Elvedina Abdića u naselju Orčeva Luka, nadomak Velike Kladuše, a time je šestoročlana porodica ostala bez krova nad glavom.

U uništenom objektu Abdić živi sa suprugom i četvoro maloljetne djece, od kojih troje pohađa osnovnu školu, a svi su trenutno smješteni kod rođaka.

“Tog kobnog jutra otišli smo u polje kako bismo zasijali krompir, a kada smo se vratili začulo se neko pucketanje. Kada sam izašao da vidim o čemu se radi, vatra je već bila zahvatila krov, a svemu su krive neispravne električne instalacije”, kazao je Abdić.

Dodaje kako je tragedija veća jer je prije nešto više od godinu dana digao kredit u iznosu od 25.000 maraka kako bi promijenio krovnu konstrukciju, a sada je sve uništeno.

“Izgorjeli su kompletan krov, namještaj, kućanski aparati, kuća je puna gareži, čađi i vode. Uspjeli smo spasiti nešto odjeće i sitnih potrepština, ali najvažnije je da smo živi”, kaže očajni Abdić.

Veću štetu spriječili su vatrogasci, koji su po pozivu brzo došli na lice mjesta, ali je voda kojom je gašena vatra prodrla u cijelu kuću i sada je u njoj nemoguće boraviti.

Abdić kaže kako je zaposlen u jednoj lokalnoj firmi i da jednostavno u ovom trenutku nema sredstava kako bi popravio nastalu štetu.

Kako bi pomogli ovom mladom bračnom paru, komšije i prijatelji iz firme su pokrenuli humanitarnu akciju, a da bi se sve dovelo u prvobitno stanje biće neophodna velika sredstva. Već je organizovana akcija čišćenja i uklanjanja izgorjelih dijelova kuće, a svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom novčanih sredstava kod UniCredit banke na broj žiro računa: 3385 1025 3447 6442, donacijom građevinskog materijala ili na neki drugi način.