Početna BiH Virusom korona zaražene još 53 osobe u Srpskoj

Virusom korona zaražene još 53 osobe u Srpskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virus korona u protekla 24 časa potvrđen je kod 53 osobe u Republici Srpskoj, od kojih je po desetoro iz Banjaluke i Ljubinja.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči obavljeno je testiranje 386 laboratorijskih uzoraka.

Osim stanovnika Banjaluke i Ljubinja među novozaraženima je osam ljudi iz Vlasenice, šest iz Zvornika, pet iz Bratunca, po tri iz Čelinca i Doboja, dvije iz Kozarske Dubice i po jedna iz Modriče, Pala, Ugljevika, Srebrenice, Kostajnice i Nevesinja. Radi se o 32 muškarca i 21 ženi, od kojih je 20 mlađe, 25 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je u Republici Srpskoj od 35.684 testiranih osoba virus potvrđen kod 2.090 ljudi, od koji je preminula 121, a oporavilo se ukupno 1.300 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj trenutno je 116 – u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 47, a u opštim bolnicama 69.

Ukupan broj lica kod kojih je test pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 171.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.061 osoba, a nadzor je završen kod 36.571 osoba.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić naveo je da su svi novozaraženi kontakti već inficiranih osoba.

U Ljubinju je od početka sedmice ukupno zaraženo 15 ljudi, a danas će zasjedati lokalni Štab za vanredne situacije.

ASHA prodaja vozila