U Bosni i Hercegovini oblačno. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

U nedjelju, pretežno oblačno prije podne. Snijeg se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa sjeverozapada i juga prema istoku zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9 stepeni celzijusa.

U ponedjeljak, u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.