Početna Prijedorski region “Vidovdanski dani” u Omarskoj

“Vidovdanski dani” u Omarskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omarska je, kao i prethodnih godina, bila domaćin “Vidovdanskih dana”. Svi koji su sinoć bili u Omarskoj mogli su da obiđu brojne štandove na kojima su bile izložene razne narodne rukotvorine, ali i da probaju tradicionalna jela koja su pripremile domaćice iz Omarske i okolnih sela. Izloženi su bili i drugi proizvodi, od cvijeća, a našle su se tu tamburice i gusle.

Bilo je tu i nadmetanja, pa su organizovane rakijada i kotlićijada. Ali sve je to proteklo u prijateljskom duhu. Vrijedni su bili i u Lovačkom udruženju “Srndać”, pa su pripremili lovačke kotliće, a izložili su i svoje trofeje.  Po tradiciji, 27. jun  Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi iz Omarske koristi za organizovanje akcije darivanja dragocjene tečnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je poručio da su i ove godine Omarščani pokazali da su dobri domaćini. On je dodao da je Vidovdan poseban dan za srpski narod i da je to vrijem kad svi moramo da se sjetimo svih onih koji su tokom vijekova stradali za slobodu.

Nakon toga je uslijedio i kulturno-umjetnički program, na kojem su nastupili KUD “Omarska”, KUD “Dušan Pantelić” iz Busnova,  mladi muzičari područnog odjeljenja Muzičke škole „Savo Balaban“,  djeca iz vrtića “Palčić”, te učenici iz OŠ “Vuk Karadžić” iz Omarske.  “Vidovdanski dani” i ove godine su dio “Prijedorskog kulturnog ljeta”.

ASHA prodaja vozila