Početna Region (VIDEO) Zima okovala Hrvatsku, auto-putevi zatrpani snijegom

(VIDEO) Zima okovala Hrvatsku, auto-putevi zatrpani snijegom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neočekivano hladno vrijeme i snijeg iznenadili su brojne vozače u Hrvatskoj. Palo je više od 20 centimetara snijega, a vozači s ljetnim gumama stvaraju velike probleme na putu. Zabilježen je i veći broj saobraćajnih udesa.

Hladna fronta sa sjeverozapadna zahvatila je prvo centralnu Hrvatsku, a potom i sjeverni Jadran, Gorski kotar, Liku i Slavoniju. Područja koja je zahvatila hladna fronta imaju nagli pad temperature vazduha. Tako su u mnogim područjima zapada zemlje temperature vazduha i više od 10 stepeni niže u odnosu na isti period dana juče, navodi “Dalmacija danas”.

Obilan snijeg je, kako navode, usprkos najavama u vremenskoj prognozi, iznenadio mnoge vozače na auto – putu kroz Liku i Gorski kotar, pa su na širem području zabilježene brojne saobraćajne nezgode. Puno je vozača s ljetnim gumama i bez zimske opreme, navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog snijega koji pada u Gorskom kotaru došlo je do više saobraćajnih nezgoda na auto-putu A6 Rijeka-Zagreb, zbog čega je otežan saobraćaj.

Vozače HAK poziva da brzinu i način vožnje prilagode trenutnim uslovima na cesti, pripaze na udaljenost između vozila te poštuju saobraćajne propise i ograničenja, javljaju hrvatski mediji.

ASHA prodaja vozila